13 September Current Affairs 2019 | Most Important Questions and Answers For SSC, Banking, Railway and Other Exam

13 SEPTEMBER Current Affairs 2019 | Most Important Questions and Answers For SSC, Banking, Railway and Other Exam

Q  : 1 Which State banned online food delivery without hygiene rating as per FSSAI? 
A. Gujarat
B. Telangana
C. Punjab
D. Tamil Nadu
Ans. Punjab

Q : 2 Who is appointed as the United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women (UN-Women)? 
A. Nirupama Rao
B. Anita Bhatia
C. Meera Shankar
D. Suchitra Durai
Ans. Anita Bhatia

Q : 3 Which Country refused to sell its S-400 missiles to Iran? 
A. US
B. UK
C. Russia
D. India
Ans. Russia

Q : 4 United Nations to cut _______ from Somalia force 
A. 1000 troops
B. 2500 troops
C. 3600 troops
D. 4800 troops
Ans. 1000 troops

Q : 5 Forex reserve rises by 1.99 billion to____________billion 
A. 419.99 billion
B. 350 billion
C. 225.20 billion
D. 125.10 billion
Ans. 419.99 billion

Q : 6 ________ removes restriction on air space usage 
A. India
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. Indonesia
Ans. India

Q : 7________is appointed as brand ambassador to promote yoga in Goa ? 
A. Namrata Menon
B. Vikram kumar
C. Dinesh gupta
D. Vikram Gupta
Ans. Namrata Menon

Q : 8  New species of Wasp Kudak Lumia Rangnekar Identified Located In ?
A. Goa
B. TamilNadu
C. Kerala
D. Karnataka
Ans. Goa

Q : 9 Astronomers discovered the Forbidden Planet, ________in the Neptunian Desert 
A. NGTS- 4b
B. NGTS- 6g
C. NGTS- 5D
D. NGTS- 4B
Ans. NGTS- 4b

Q : 10 To which country did India lose its spot as the world's fastest growing economy? 
A. Rwanda
B. Libya
C. China
D. Ethiopia
Ans. China

Q :11 How many member countries are there in ASEAN? 
A. 8
B. 10
C. 12
D. 15
Ans. 10

Q : 12 ________Day is the World Bicycle Day celebrated .
A. June 2
B. June 3
C. June 9
D. June 10
Ans. June 3

Q : 13 When will the James Webb Space Telescope be launched? 
A. 2020
B. 2021
C. 2022
D. 2024
Ans. 2021

Q : 14 ADB and MIGA to expand Development Finance in ______and Pacific to increase the flow of private sector investment 
A. Asia
B. Africa
C. North America
D. South America
Ans. Asia

Previous
Next Post »