22 September Current Affiars | Top important Questions for SSC,Railway,Banking,Ossc & Others Compititive Exams


22 September Current Affiars | Top important Questions for SSC,Railway,Banking,Ossc & Others Compititive Exams


Q 1 : According to the report of Economic 
Intelligence, who is on the top of the list of safest cities
A. Amsterdem
B.Osaka
C. Singapur
D. Tokyo

Ans : Tokyo

Q 2 : How many Ayush centers have been set up by the government in India?
a) 1800
b) 6000
c) 8825
d) 12500

Ans : 12500

Q 3 : Who has been appointed as CFO of Indigo Airlines
A. Rajiv Kumar
B.Subas Chandra Gary
C.Aditya Pandey
D.Ajaya Vadu

Ans : Aditya Pandey

Q 4 : Who has been appointed as Officer on Special Duty (OSD) in PMO
A.Rulendra Misra
B.PK Sinha
C. PK Mishra
D. DK Jain

Ans : PK Sinha

Q 5 : Where was the Mega Vendor Meet 2019 held
A. Patna
B.New Delhi
C. Lakhnow
D. None Of These

Ans : Lakhnow

Q 6 : Where was the Lifeline Express inaugurated
A) Jaipur
B) Mumbai
C) Kolkata
D) None of these

Ans : Mumbai

Q 7 : Who become V.C of Army Staff
A) Salija Dhami
B) Monoj Mukund
C) Arvind Kumar
D) None of these

Ans : Monoj Mukund

Q 8 : Who has become the new governor of Rajasthan?
A) Kalaraj Mitra
B) Bandaru Dayetari
C) Bharat Singh Koryari
D) None of these

Ans : Kalaraj Mitra

Q 9 : Which state government has passed a bill to ban 'moub lynching‘?
A) Chhattisgarh
B) Odisha
C) West Bengal
D) None of these

Ans : West Bengal

Q 10 : Where will the country's first sky cycle park be opened ?
A) Utrakhand
B) Himachal Pradesh
C) J& K
D) None of these

Ans : Himachal Pradesh

Q 11 : Who has become the new Director General of BSF ?
A) Aditya Pandey
B) VK Johari
C) PK Sinha
D) None of these

Ans : VK Johari

Q 12 : When was International Day of Peace celebrated
A) 19 Sep
B) 20 Sep
C) 21 Sep
D) 22 Sep ?

Ans : 21 September

Q 13 : Where will NTPC set up India's largest solar park
A) Rajasthan
B) Gujrat
C) Madhya Pradesh
D) None of these

Ans : Gujrat

Q 14 : Kuchipudi is a dance form which state of India? 
A. West Bengal
B. Orissa
C. Manipur
D. Andhra Pradesh

Ans. Andhra Pradesh

Quistions For You : 
When was International Day of Democracy celebrated
A) 13 Sep
b) 14 Sep
C) 15 Sep
D) 16 Sep


                   Pdf Download : Click to Download
Previous
Next Post »