Current Affairs 2019 | 12 September Current Affairs 2019 | Today Current Affairs 2019

Current Affairs | 12 September Current Affairs 2019 

Q:1 What is the name of the campiagn launched by West Bengal? 
A. Save Green, Stay Clean
B. Save Green
C. Save Water
D. Water Save Save Life
Ans. Save Green, Stay Clean

Q : 2 BIS to set up Pashmina testing centre in ________ 
A. Bhopal
B. Leh
C. Ranchi
D. Andhra Pradesh
Ans. Leh

Q : 3 Who restores India's water bodies in India? 
A. Suresh kumar
B. Arun Krishnamurthy
C. Dinesh Kumar
D. Vivek Sharma
Ans. Arun Krishnamurthy

Q : 4 Which state government launched Vhali Dikri Yojna? 
A. West bengal
B. Gujarat
C. Kerala
D. Andhra Pradesh
Ans. Gujarat

Q : 5 Who is the Chairman of Indian Space Research Organisation (ISRO)? 
A. Ajay Narayan
B. K Sivam
C. Anoop Srivastava
D. Vijay Keshav Gokhale
Ans. K Sivam

Q : 6 ISRO is to the Space Situational Awareness Control Centre in __________. 
A. Sriharikota
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. Bengaluru
Ans. Bengaluru

Q : 7 Which State has passed an anti-lynching Bill? 
A. Maharashtra
B. Uttar Pradesh
C. Rajasthan
D. Telangana
Ans. Rajasthan
Q : 8 Who won Miss World Diversity 2019? 
A. Vikram Sharma
B. Naaz Joshi
C. Sherin begum
D. Nithya Sharma
Ans. Naaz Joshi
Q : 9 When is the National Handloom Day is observed? 
A. 1 August
B. 15 July
C. 7 August
D. 13 September
Ans. 7 August

Q : 10 Which country is the world's largest producer of coffee? 

A. India
B. Uruguay
C. Brazil
D. Chile
Ans. Brazil

Previous
Next Post »