Mission Chandrayaan 2 Current Affiars 2019, Chandrayaan 2 Current Affiars


Mission Chandrayaan 2 Current Affiars 2019

Mission Chandrayaan 2 Current Affiars 2019, Chandrayaan 2 Current Affiars

Chandrayaan 2 Current Affiars 2019, Mission Chandrayaan 2 Most Important Quistions Current Affiars MCQs Based For SSS,RRB, Railway,Upsc And Other Exams.

Q 1 : Mission Chandrayaan 2 launched on...........?
A) 22 July 2019
B) 15 July 2019
C) 26 July 2019
D) None of these

Ans. 22 July 2019

Q 2 : Which fuel is used in Chandrayaan 2 Rocket ?
A) Petrol
B) Hydrogen
C) UDMH
D ) None of these

Ans : UDMH

Q 3  : Chandrayaan 2 launched by using which powerful Rocket ?
A) PSLV 11
B) GSLV Mark 3
C) GSLV P2
D) None of these 

Ans : GSLV MARK 3

Q 4 : Which Space Agency Launched Mission Chandrayaan 2 ?
A) NASA
B) ESA
C) ISRO
D) None of these

Ans : ISRO

Q 5 : Chandrayaan 2 launched from which Indian space center ?
A) Pokhran
B) Satish Bhawan Space Center
C) Bhaba atomic research centre
D) None of these

Ans : Satish Bhawan Space Center

Q 6 : Total Expenditure in Mission Chandrayaan 2 is.........?
A) 978 Corore
B) 959 Corore
C) 500 Corore
D) None of these

Ans : 978 Corore

Q 7 : Chandrayaan 2 was launched from which place ?
A) Sri Hari Kota
B) Pune
C) Pokhran
D) None of these

Ans : Sri Hari Kota

Q 8 : Where is headquartere of ISRO is Located ?
A) Chennai
B) Sri Hari Kota
C) Bengaluru
D) None of these

Ans : Bengaluru

Q 9 : Chandrayaan 2 will be Landed at.........?
A) Moon (South Pole)
B) Moon ( North Pole)
C) Mars
D) Sun

Ans : Moon  (South pole)

Q 10 : Who is the Present Chainman of ISRO (2019) ?
A) Piyush Gayal
B) K.Sivan
C) Shivanad Nair
D) None of these

Ans : K.Sivan

Q 11 : Mission Chandrayaan 2 is which number of mission to moon ?
A) 1
B) 2
C) 3
D) None of these

Ans : 2

Q 12 : When Mission Chandrayaan 1 was launched ?
A) 24 September 2008
B) 22 October 2008
C) 15 July 2019
D) None of these

Ans : 22 October 2008

Q 13 : Who Was the Chairman of ISRO when Mission Chandrayaan 1 Launched
A) G Madhavan Nayar
B) Abdul Kalam
C) Suresh Parham
D) None of these

Ans : G Madhavan Nayar

Q 14 : Which Rocket Was Used to Launch Chandrayaan 1 ?
A) GSLV MARK 3
B) PSLV C11
C) PSLV C2
D) None of these

Ans : PSLV C11

Q 15 : What is the name given to Chandrayaan 2 Lander ?
A) Bahubali
B) Bharat
C) Vikram
D) None of these

Ans : Vikram

Q 16 : What is the Name Give to Chandrayaan 2 Rover ?
A) Vikram
B) Pragyan
C) Bahubali
D) None of these

Ans : Pragyan

Q 17 : What is the distance between Moon and Earth ?
A) 180000 KM
B) 3,844,400 KM
C) 300000 KM
D) None of these

Ans : 3,844,400 KM

Q 18 : Name of the Only Natural Satellite Of Earth ?
A) Mars
B) Moon
C) Atlas
D) None of these

Ans : Moon

Q 19 : Who is the Founder of ISRO ?
A) Abdul Kalam
B) Atal Bihari Waajpai
C) Vikren Sarabhai
D) None of these

Ans : Vikren Sarabhai

Q 20 : When ISRO was Established ?
A) 18 June 1990
B) 15 August 1969
C) 20 July 2000
D) None of these

Ans : 15 August 1969


Please Subscribe to STUDY TIME ODIA YouTube Channel and Get More Current Affiars MCQs Videos.

Previous
Next Post »